Nikon potvrđuje da je vodeći ekvivalent D5 tijelu bez ogledala na putu

  • 2020 godina mogla bi biti godina vodećih modela jer je Nikon upravo potvrdio da je u pripremi vrhunska verzija D5 bez zrcala. Dakle, hoće li se zvati Z 8 ili Z 9, i da li to ima implikacije za oslobađanje nasljednika D5?

Govoreći na japanskoj web-stranici Nikkan Kogyo Shimbun (za pristupačniju verziju, posjetite newswitch.jp), Nikon CEO Toshikazu Umatate – koji je u Nikon tvrtki od 1980. – potvrdio je da japanski proizvođač radi na zrcalni fotoaparat koji je ekvivalentan D5 Nikonovom vodećem DSLR tijelu. Do sada, specifikacije nisu spomenute.

Od tada su se pojavile spekulacije koje dovode u pitanje dali će se vodeći brodovi Z-serije lansirati na vrijeme za Olimpijadu u Tokiju 2020. godine, i ako će to značiti kašnjenja s planiranim D6, očekivanim nasljednikom D5. Nadalje, nedvojbeno je da nema puno prostora za poboljšanje D5, a značajke koje nudi Z 9 može ugroziti pokretanje D6.

Jedan od drugih čimbenika na koje će Nikon korisnici paziti je pojava vrhunskog stakla. Nikonov pristup je uvođenje novih objektiva srednje veličine za nove fotoaparate bez zrcala, za razliku od Canonove odluke da se izravno uključi u pro-level optiku. Kao rezultat toga, oni koji žude za D5-ekvivalentom bez zrcala mogli bi onda morati pričekati da sustav sazri prije osjećaja da je vrijedno napraviti prekidač.

Vrijeme je za Nikonove trbušnjake s izgledima za D760, ažuriranje poštovanog D750, o kojem se raspravlja. Osim toga, postoji sugestija da bi budžetna kamera bez zrcala mogla biti na horizontu.

Što mislite o Nikonovom razvoju kamera bez zrcala? Ostavite svoje misli u komentarima ispod.

Dodaj komentar

Your email is safe with us.

Sign In CityGuide.ba

Za brži login koriste Vaše profile na socijalnim mrežama,

ili

Detalji računa će biti potvrđeni putem e-pošte.

Resetujte vašu lozinku