Facebook predstavlja novi Oculus uredjaj za poslovne korisnike

Najveći gigant društvenih mreža, Facebook davno je predstavio svoj prvi Oculus uz opise osjećaja kao da ste u igrici. Uređaj sadrži sve zanimljive stvari poput posjećivanja drugih mjesta, različitih atmosferskih dubina I visina bez napuštanja svog mjesta. Najzad, najavio je dolazak novih Oclucus uređaja namjenjenih za vaš biznis. Kako kažu, uz Oculus biznis uređaje, VR će promijeniti vaš posao.

Oculus VR

Oculus Go I Oculus Quest imaju planiran izlazak na tržište u 2019-oj godini, a za to vrijeme saznajemo više o samim uređajima. Naime, Oculus Go je uredjaj osnovnog nivoa koji radi bez telefona ili računara koji bi ga napajali. Sa druge strane, uređaj srednjeg nivoa je Oculus Quest, koji je također samostalan, nudi veći kvalitet slike i kontrole.

Facebook je spreman da uloži sredstva i napore da proširi interesovanje kod širokih masa za svoje uređaje. Ono što saznajemo kao lošiju stranu Oculus Go uređaja je da nema idealno vrijeme držanja baterije kao I da mu I nedostaje mogućnost praćenja prostora. Sa druge strane, velika je prednost u kompletnoj nezavisnosti od kablova uz wifi povezanost, minimalistički dizajn, mogućnost posjedovanja velikog broja aplikacija I igara, oštre detalje I žive boje.

Ono što jeste, Oculus Go označava novu eru za VR, u kojoj svako može jednostavno staviti headset na glavu I uroniti u virtuelni svijet. Iako nije savršen, prijanja na lice na udoban način, ima čvrstu građu, odlične vizuelne efekte i obećava više sadržaja.

Dodaj komentar

Your email is safe with us.

Sign In CityGuide.ba

Za brži login koriste Vaše profile na socijalnim mrežama,

ili

Detalji računa će biti potvrđeni putem e-pošte.

Resetujte vašu lozinku