Kako funkcionira?

Pročitajte rubriku često postavljena pitanja

 

KAKO DA POSTANEM SARADNIK NA CITYGUIDE WEB PORTALU?

City Guide Vam predlaže mogućnost profesionalne saradnje po najvišim principima savremenog poslovanja u oblasti pružanja smještajnih kapaciteta. Kao novom članu našeg tima pružit ćemo Vam punu podršku i pomoć prilikom naše i Vaše saradnje na obostranu korist. Ukoliko posjedujete stan, nezavisno od kvadrature, kuću, apartman, hostel ili hotel a koji ste spremni da uključite u naš marketinški sistem izdavanja smještajnih kapaciteta za kratkoročni period, pročitajte dalje pravila o uslovima i načinu saradnje sa City Guide, a u slučaju da imate dodatnih pitanja ili sugestija u cilju poboljšanja naših usluga, molimo Vas da nas kontaktirate putem telefona ili e-maila, pa ćemo u ličnom kontaktu sa Vama razmotriti sva pitanja i u zajedničkom razgovoru donijeti najpovoljnije rješenje kako za Vas, tako i za korisnike naših apartmana.

Na početak, kako bi uvrstili Vaš stan u našu ponudu, potrebno je da isti zadovolji sljedeće osnovne uslove:

 • Neophodno je da se stan nalazi na lokaciji Bosne i Hercegovine, primjer možete vidjeti na stranici ponude na našoj web stranici.
 • Stan mora biti kompletno i funkcionalno namješten, ukoliko je smještaj u privatnoj kući mora imati potpuno zaseban ulaz. Prednost svakako predstavlja kvalitet namještaja kao i estetski momenat kompletnog smještaja.
 • Potrebno je da smještaj posjeduje neku od brzih elektronskih veza: Kablovski internet, Wireless, ADSL, kao i kablovsku televiziju.
 • Veliku prednost predstavlja posjedovanje garažnog ili parking mjesta za korisnike koji dolaze svojim automobilom.
 • Opremljenost smještaja sa klima uređajem, tehničkim uređajima u kuhinji i kupatilu, centralno grijanje također predstavlja prednost u odnosu na apartmane koji to ne posjeduju, što je u interesu vlasnika stana, jer će u tom slučaju popunjenost apartmana biti veća.
 • Ukoliko se smještaj nalazi na višim spratovima, neophodno je da u zgradi postoji barem jedan funkcionalan lift.

Ovo bi bili neki osnovni zahtjevi za smještaj pogodan za saradnju sa City Guide web portalom. Radujemo se našoj budućoj saradnji.

KODEKS PRAVILNOG POSTUPANJA

Naša je misija omogućiti ljudima da otkriju svijet ponudom najboljih smještajnih objekata u našem gradu i cijeloj Bosni i Hercegovini kao i odličnih mjesta i atrakcije koje putnici mogu posjetiti. Kako bismo postigli taj cilj, i dalje ćemo temeljiti svoj rad na sljedećem:

 • Stalo nam je do vas: pa je naša Platforma potpuno besplatna i Vama dostupna 24h
 • Donosimo vam i nudimo iskustvo raznovrsnih objekata, od luksuznih smještaja do objekata koji najviše odgovaraju vašim potrebama, bilo da je riječ o hotelu, motelu, hostelu, smještaju s doručkom
 • Donosimo vam i omogućujemo iskustvo s atrakcijama i drugim Pružateljima putovanja
 • Možemo olakšati plaćanje naknade (za ulazak), kupovinu ili najam bilo kojeg proizvoda vezanog uz Putovanje koje koristi naše usluge naplate
 • Pomažemo vam (0-24): naša je Služba za korisnike tu za vas svaki dan 0-24
 • Slušamo vas: naša je Platforma proizvod koji VI (korisnici) preferirate i smatrate najpovoljnijom prilikom korištenja naše usluge
 • Čujemo vas: prikazujemo necenzurirane recenzije (korisnika koji su boravili u objektu)
 • Nudimo vam informativnu i preglednu internetsku stranicu koja jamči najbolje cijene.

UVOD U UVJETE I ODREDBE

Ovi uvjeti i odredbe, sa svim potencijalnim izmjenama, odnose se na sve naše usluge koje su izravno ili neizravno (putem distributera) na raspolaganju na internetu, putem bilo kojeg mobilnog uređaja, e-pošte ili telefona. Pristupom, pregledavanjem i korištenjem naše (mobilne) stranice ili bilo koje od naših aplikacija, putem bilo koje platforme (u daljnjem tekstu zajedno: Platforma) i/ili ostvarenjem rezervacije, priznajete i slažete se da ste pročitali, razumjeli i složili se s uvjetima i odredbama navedenim niže (uključujući i izjavu o zaštiti privatnosti).

Ove su stranice, njihov sadržaj, infrastruktura i usluga online rezervacije (uključujući i podršku u postupku naplate) koju pružamo na ovim stranicama i putem stranice u vlasništvu i pod rukovodstvom platforme City Guide  i na raspolaganju su samo za vašu osobnu, nekomercijalnu upotrebu u skladu s uvjetima i odredbama u nastavku.

BESPLATNO ZA STANDARD KORISNIKE!

Osim ako nije drukčije definisano, naša je usluga besplatna za korisnike standard paketa jer vam mi, za razliku od mnogih drugih, nećemo naplatiti svoje usluge  ni dodati troškove (rezervacije) na cijenu. Ukoliko se odlucite za neke od drugih paketa iz ponude, dovoljno je da nas kontaktirate putem e-maila ili pozivom na telefon.

PREPISKA I KOMUNIKACIJA

Ostvarenjem Rezervacije pristajete primiti (i) poruku e-pošte koju vam možemo poslati neposredno prije vašeg dolaska te koja sadrži podatke o vašem odredištu te određene druge podatke i ponude (uključujući i ponude od treće strane pod uvjetom da ste odabrali ovu mogućnost) vezane za vašu rezervaciju i odredište, (ii) poruku e-pošte nakon dolaska kojom vas pozivamo da ocijenite pružatelja usluge ili poruku e-pošte koju vam možemo poslati netom nakon vašeg boravka u smještajnom objektu, a kojom vas pozivamo da ispunite formular za recenziju. Molimo pogledajte našu Izjavu o zaštiti privatnosti i kolačićima za više informacija o tome kako vas možemo kontaktirati.

City Guide ne snosi i ne priznaje bilo kakvu odgovornost za bilo koju komunikaciju s Pružateljima usluge na ili putem svoje platforme. Ne mogu se izvoditi nikakva prava ili zahtjevi prema Pružatelju usluge ili iz komunikacije iz bilo kojeg oblika potvrde primitka bilo kakve komunikacije ili zahtjeva.

Kako bi se valjano dovršila i osigurala vaša Rezervacija, morate koristiti svoju točnu adresu e-pošte. Ne priznajemo i ne snosimo nikakvu odgovornost (i nismo obvezni provjeriti) bilo kakve pogrešne ili netočno napisane adrese e-pošte te pogrešne ili netočno napisane brojeve telefona, mobitela ili kreditnih kartica.

Budući da se cijene i raspoloživost konstantno ažuriraju i izmjenjuju, toplo preporučujemo da napravite snimku zaslona kad god radite rezervaciju kako biste to mogli priložiti u svoju korist (po potrebi).

RANG SMJEŠTAJNIH OBJEKATA, PROGRAM PRIORITETNIH PARTNERA, BROJ ZVJEZDICA I RECENZIJE GOSTIJU

Zadana postavka rangiranja Pružatelja uluge na našoj Platformi  je Dodijeljen rang. Molimo, imajte na umu da se “Dodijeljen rang” kreira putem kompleksnog i sustava (algoritma) koji se uvijek mijenja i prilagođava te se temelji na višestrukim kriterijima kako bi optimalno povezao korisnike s pravim smještajnim objektima. Sami rang bit će različit za svakog korisnika i za svaku pretragu jer su uključeni mnogi kriteriji, npr. popularnost smještaja među našim posjetiteljima (prema recenzijama gostiju), prošle aktivnosti povezane sa Službom za korisnike (uključujući broj i vrstu pritužbi gostiju), određene podatke vezane za rezervacije (broj rezervacija, otkazivanja, stopa konverzije, preklapanja rezervacija, raspoloživost itd.) i prošlost pretraživanja određenog korisnika. Plaćanje računa na vrijeme te postotak provizije Pružatelja putovanja također su uključeni u algoritam Dodijeljenog ranga. Molimo, imajte na umu da također nudimo mogućnost drukčije rangiranja Pružatelja putovanja. Korisnik može npr. odabrati sortiranje objekata prema najnižoj cijeni, ocjeni recencija, vrsti smještajnog objekta itd. To znači da korisnik ima potpunu kontrolu nad načinom prikazivanja rezultata pretrage.

Korakt 1
01 .

Pronađi zanimljivo mjesto

Ukoliko Vаm je potreban apartman u Tuzli na dan, dva ili više na pravom ste mjestu!!! Znatno viši kvalitet usluge nego u hostelima, drastično niže cijene nego u hotelima, sve ukupno naši apartmani su najbolja opcija za smještaj u Tuzli i cijeloj Bosni i Hercegovini. U našoj ponudi apartmani su klimatizirani, opremljeni posteljinom i peškirima, bežičnim internetom, kablovskom televizijom kao i nekim oblikom grijanja (centralno ili na struju). Kroz našu jednostavnu pretragu možete pronaći apartman kakav baš Vama odgovara.

Korakt 2
02 .

Koristite Mape

Naš cilj je da Vam obezbijedimo idealan smještaj u Tuzli i Bosni i Hercegovini po sistemu "stan na dan" i to na najboljim lokacijama. Koristite korisničke mape radi lakše orijentacije i pozicioniranja stana koji Vam odgovara.   Rezervacije na samo jedan dan moguće je izvršiti na sam dan dolaska ili dan pred planirani dolazak.

Korak 3
03 .

Napredna Pretraga

Apartmanski smještaj u Tuzli se u posljednjih nekoliko godina popularizirao i danas predstavlja odličan način iznajmljivanja stanova u vidu privatnog smještaja. Smještaj u Tuzli je odličan izbor za sve: turiste, poslovne ljude, omladinu…. kao i Vaše romantične i porodične trenutke (vikend). Iznajmite smještaj po Vašoj mjeri i pristojnim cijenama koristeći našu naprednu pretragu.

PLANIRANJE STRATEGIJE

ODLUČITE SE ZA JEDAN OD PAKETA IZ NAŚE PONUDE

Standardni Paket

Potpuno besplatan, sa opcijom ubacivanja do 5 fotografija rezolucije (1600 px sa 900 px). Besplatan Administracijski panel.

Popularni Paket​

Korištenje našeg profesionalnog tima fotografa za fotografiranje apartmana. Podrška 24/7.

Premium Paket

Neograničene mogućnosti, isticanje u sekciji popularno, korištenje profesionalnog tima za fotografiranje i snimanje videa za vašu nekretninu, 360 panorame i reklamiranje u popularnoj sekciji.

Standardni plan

Besplatno
Per year
 • Jedan unos
 • Bez prikaza kontakata
 • Zaglavlje pozadinske slike (1.kom)
 • Slider sa fotografijama (5.kom)
 • Bez ključnih riječi / oznaka
 • Nema raspona cijena
 • Bez FAQs
 • Bez sponzorstva i reklamiranja
 • Ograničene mogućnosti
Izaberi Standardni plan

Popularni plan

300.00 KM
 • Pet unosa
 • Prikaz kontakta
 • Fotograf za slikanje nekretnine
 • D0 20 profesionalnih fotografija
 • 2 Stila zaglavlja
 • 2 Widgeta za sadržaj
 • Ključne riječi / oznake
 • Raspon cijena
 • Pitanja i odgovori
 • Istaknuti u rezultatima pretraživanja
 • Podrška 24/7
Izaberi Popularni plan
Recommended

Premium plan

800.00 KM
 • Neograničen unos
 • Doživotna dostupnost
 • Prikaz kontakta
 • Fotograf za slikanje nekretnine
 • 30 + fotografija
 • Video 4K
 • 360 video (1.min)
 • 360 panorama
 • 3 Stil zaglavlja
 • 3 Widgeti za sadržaj
 • Ključne riječi / oznake
 • Raspon cijena
 • Pitanja i odgovori
 • Istaknuti u rezultatima pretraživanja
 • Podrška 24/7
Izaberi Premium plan

FAQ

popularna pitanja

Često postavljena pitanja

PRAVILA KUĆE ZA VRIJEME BORAVKA U NAŠIM APARTMANIMA

Prilikom boravka u nekom od naših apartmana, pravila naše kuće nalažu da čuvate namještaj i uređaje u apartmanu. Ukoliko sami prouzrokujete štetu, tokom boravka u stanu, dužni ste da štetu nadoknadite novčano.

Naši apartmani se izdaju na jedan ili više dana, a apartman se napušta do 12h na dan odlaska.
Gosti su dužni da svoje stvari nose sa sobom.

Ne smije se remetiti javni red i mir od 14 – 17h i od 22 – 09h.

Naši gosti, također mogu primati goste prilikom korištenja smještaja ukoliko i gosti poštuju pravila naše kuće.

KAKO REZERVISATI APARTMAN ?

Potrudili smo se da putem pretrage na našem sajtu lako dođete do željenog apartmana za izdavanje. U bazi imamo stanove svih struktura, lokacija, od lux do manje lux opremljenih stanova za smještaj, kako bi zadovoljili potrebe boravka naših gostiju.

Samo je potrebno da tačno popunite naš obrazac za rezervaciju apartmana, sa svim traženim podacima i proslijedite nam zahtjev za izdavanje apartmana. Obrazac možete popuniti na stranici apartmana ……

Potvrdu rezervacije Vašeg izabranog apartmana dobićete putem mejla ili ćete biti kontaktirani telefonskim pozivom.

Za sve nedoumice i dodatna pitanja u vezi izdavanja apartmana budite slobodni da nas kontaktirate.

KAKO PLATITI BORAVAK - SMJEŠTAJ U APARTMANU ?

Plaćanje smještaja “isključivo” se vrši lično nakon preuzimanja ključeva na dan dolaska u apartman.

Plaćanje apartmana možete izvršiti u konvertibilnim markama ili u nekoj od inostranih moneta ukoliko vlasnik stana to odobrava.

CIJENE APARTMANA ZA IZDAVANJE - RENTIRANJE

Apartmani u Bosni i Hercegovini u ponudi imaju prije svega povoljan - jeftin , kvalitetan smještaj, dobro opremljen dnevni najam, prilagođen potrebama naših gostiju.

U toku raznih događaja, manifestacija, cijene su nam uvijek jeftinije u odnosu na hotele, hostele, a po usluzi, udobnosti i kvalitetu smeštaja, uvijek na najvišem nivou.

Cijene dnevnog boravka su prikazane pojedinačno za svaki apartman. Za više informacija o cijenama smještaja pogledajte detaljnu ponudu naših apartmana.

U toku Novogodišnjih praznika u većim gradovima u Bosni i Hercegovini, cijene smještaja su veće.

DOLAZAK I ODLAZAK U SMEŠTAJ

Vaš dolazak u apartman upotpunit će naš ljubazni domaćin, kako bi Vas lijepo ugostio i predao ključeve apartmana.

Vaš dolazak morate najaviti najmanje 12h ranije ili suprotno ukolliko je prethodno dogovoreno sa vlasnikom apartmana. Tačno vrijeme ulaska u stan ćete utvrditi sa domaćinom stana prilikom rezervacije apartmana.

Vrijeme napuštanja iznajmljenog stana je 12h zadnjeg dana boravka u apartmanu, ukoliko postoji mogućnost kasnijeg izlaska, Mi ćemo Vam izaći u susret.

 

KAKO PRUDUŽITI ILI SKRATITI BORAVAK ?

Produženje boravka je moguće ukoliko je apartman slobodan, ukoliko je taj isti apartman već iznajmljen, potrudit ćemo se da Vam nađemo drugi adekvatan smještaj u nekom od naših stanova iz ponude.

Skraćenje boravka je moguće, u tom slučaju nismo dužni da Vam vratimo naplaćeni iznos za najam apartmana.

PRIVATNOST GOSTIJU ZA VREME BORAVKA U APARTMANU

Obavezujemo se u čuvanju privatnosti naših gostiju, City Guide platforma ima zakonsku obavezu čuvanja Vaših ličnih podataka i podataka o boravku u apartmanima. Također smo obavezni Vaše podatke dati policiji i turističkoj zajednici na njihovo insistiranje, radi obračuna boravišne takse.

USLOVI OTKAZIVANJA SMEŠTAJA

Molimo Vas, da otkazivanje uradite putem telefonskog poziva, neposredno čim odlučite ranije napustiti apartman. Plaćeni iznos smještaja nismo dužni vratiti, ukoliko ugovorom nije drugačije definisano.

Ukoliko City Guide ili vlasnik apartmana zbog nepredviđenih okolnosti mora otkazati Vašu rezervaciju stana, ponudit ćemo Vam zamjenski smještaj ili vratiti Vaš novac.

PRAVNE OBAVEZE GOSTIJU

Pravna i fizička lica koja vrše rezervaciju apartmana za dnevni najam, odgovorna su za tačnost svih potrebnih podataka o osobama koje će boraviti u apartmanu. Pravna i fizička lica koja potvrđuju rezervaciju stana, time potvrđuju sva pravila uslova korištenja kao i sve obaveze koje iz njih proizilaze.

City Guide nije odgovoran za štetu nastalu korištenjem apartmana, za štetu nastalu od prirodnih nepogoda, i izričito se ograđuju od odgovornosti za bilo kakva kriminalna i nezakonita djela, koja bi eventualno počinili korisnici smještaja u toku boravka u stanu. U slučaju spora nadležan je sud Bosne i Hercegovine.

ONLINE REZERVACIJA

Online rezervacija predstavlja mogućnost da korisnici web stranice City Guide mogu rezervirati svoje prenoćiste ili bilo šta drugo iz ponude, direktno preko nas. Odabirom opcije "rezerviši" gost popunjava mini formular sa brojem osoba, željenim datumom i vremenom, dodatnim komentarom i šalje rezervaciju na Vaš e-mail i sms. Da bi rezervacija bila validna morate kontaktirati gosta na kontakt podatke koje smo Vam dostavili i potvrditi mu rezervaciju.

Sign In CityGuide.ba

Za brži login koriste Vaše profile na socijalnim mrežama,

ili

Detalji računa će biti potvrđeni putem e-pošte.

Resetujte vašu lozinku